mandag 18. mars 2013

Straks ferdig

Da er prosjekt stol straks over, og resultatet ble ikke så aller værst om jeg får si det selv:) (Trykk her for å se første innlegg om stolen). Det siste som gjenstår før den er helt ferdigstilt, er å få festet trekket til treverket med noen gamle nagler. For et arbeid det har vært! Siden rammeverket bestod av metall var det ikke bare å stifte fast stoffet. Det måtte sys for hånd med tykt garn, og det var vanskelig å tre nålen gjennom ryggen på stolen når jeg skulle feste stoffet.
Å finne rett type tekstil var heller ikke enkelt. De fleste av lerret- og linstoffene var enten for lyse eller for beige i fargen, så jeg endte opp med å bruke en gammel duk jeg hadde liggende i en skuff. Jeg hadde akkurat nok stoff til hele stolen. Et feilklipp eller feilmål, så hadde det vært for lite. Jeg måtte virkelig gå i meg selv, telle til ti, gå noen runder i huset, prøve å ikke rive av meg håret og drikke et stort glass vann for å ikke tenne på hele stolen og kaste den ut vinduet, da jeg oppdaget at jeg hadde sydd setetrekket helt feil! Etter å ha nøysomt sprettet opp det arbeidet jeg allerede hadde gjort, uten å ødelegge stoffet, klarte jeg til slutt å få det riktig! Etter å ha sprettet opp sømmen, er i hvert fall en ting sikkert; jeg kan stole på at sømmen min sitter godt!! Puh! Litt flaks må man ha:) Nyt siste rest av kvelden!


5 kommentarer:

 1. Vet alt om det der!
  Syns du har vært super, superflink!!!
  Og tålmodig , ikke minst!!
  Det ble et rålekkert
  Love it! <3
  Klæm

  SvarSlett
 2. Ja..., utgangspunktet var jo bare gyselig, men sluttresultatet helt TOPP!!! Flink har du vært! En nydelig stol som er veldig god å sitte i også - dette blir "min" stol når jeg kommer :)

  SvarSlett
 3. Den blei jo nydelig og dette er som å gjere ein fant om til ei prinsesse,hihi du har vært utrulig flink og ikkje minst tolmodig det skal du ha:)
  Ønsker deg ein fin tirsdag!
  God klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. wow, så fin den blir!!! Helt herlig!! Jeg startet på en spisestuestol i går, det er heldigvis et litt mindre tidkrevende arbeid :) den der var jo bare helt herlig!!

  SvarSlett
 5. Åhhhhhhhhhhh så fin den blev vad duktig du är!
  Superlovely
  Önskar dej en fin vecka
  Kramar Kathrine

  SvarSlett