mandag 3. juni 2013

Hagen i juni

Etter en den kalde vinteren var det mange av rosebuskene mine som ikke overlevde. Jeg måtte desverre grave opp den ene døde rosen etter den andre. En av slyngrosene mine, Maria Lisa, var frosset helt inn til roten - med andre ord, steindød. Om det er frosten eller vårsola som har tatt knekken på den er jeg usikker på. Det var i hvertfall ikke tegn til liv. I fjor sommer var den så fin, lente seg godt over stakittgjerde med hundrevis av små roser! Kjedelig, da det tar lang tid før det blir litt størrelse på rosene. Det er ikke noe annet å gjøre enn å prøve på nytt. Jeg har bestemt meg for en ting, heretter skal det plantes roser som kun har høy herdighetssone. 
Selv om mange ikke overlevde kulda, er det mange som etter en brutal runde med rosesaksa og en real dose kugjødselkompost og helgjødsel som kommer med friske grønne blader. Heldigvis! 
Etter å ha vært en tur på gartneriet er nye roser kjøpt inn. 
Der jeg hadde slyngrosen (Maria Lisa) tenkte jeg å plante syrinhortensia. Den skal være hardfør, så da får jeg bare håpe den vil trives der.De aller fleste staudene kommer like trofast hvert år. Riddersporene begynner å bli kraftige og jeg gleder meg til de kommer med sine sterke farger. 


De skjønne epletreblomstene har endelig begynnt å springe ut! Gleder meg til trærne blir så store at jeg kan plukke grener med epleblomster for å ha inne. 


Løytnanshjerte er absolutt en favoritt i hagen og tulipanene lyser opp så fint i bedet litt tidlig i  sesongen.


Gleder meg til å holde på mer i hagen fremover. Jeg drømmer og planlegger. 
Årstiden her er så herlig! Det er bare å nyte.

Ønsker dere en fin start på uken!


4 kommentarer:

 1. Så herlig når det begynner å komme opp masse fine blomster og alltid spennende å sjå kva som klarer seg og etter ein kald vinter:)
  Denne årstida er kjempefine og må bare nytes❤
  Ønsker deg ei fin ny veke!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. Ja, i år har nok vinteren vært både hard og ubarmhjertig de fleste steder i landet. Jeg har også mistet flere av mine rosebusker, ekstra kjedelig når jeg plantet alt nytt i min nyanlagte hage i fjor sommer. Men så har jeg da vel lært at jeg må enda lengre opp på herdighets-skalaen.
  Nydelig blomstring rundt hos deg iallefall. Det gjør så godt å se det spire og blomstre framover nå.
  Ønsker deg en fin fin uke, men masse sol og varme!
  Titti-klem

  SvarSlett
 3. Så fint det blomstrer hos deg!!
  Jeg trodde også at både rosene og alle hortensia var gåen! Men jeg tok og klippet de helt ned og nå kommer de alle opp fra rota:)
  Deilig når det skjer så mye i hagen for tiden!:)
  Ha ei nydelig uke:)
  Klem Reidunn

  SvarSlett
 4. So beautiful I love your garden
  Kathrine

  SvarSlett