lørdag 23. februar 2013

Gamle franske quiltetepper

De gamle franske quilteteppene er så utrolig nydelige i sine dempede farger. Jeg har to stykker som jeg har vært heldig å få kjøpt for en rimelig penge. Begge teppene kommer fra et brocante i Frankrike og er fra 1800-tallet. De er håndsydd, håndquiltet og fylt med ull-fleece som ofte ble brukt på den tiden. Teppene har ulike vakre små blomster og blader, et romantisk mønster, og er i en kremhvit og blek rød/rosa farge. Selv om det ene teppet har noen skader som små rustflekker, noen små hull og er reparert en gang i tiden med samme tekstil, er det like vakkert. Tenk hvilken historie det bærer på! Det største teppet er godt over to meter og det minste er det søteste babyteppe på litt over 70 cm.

Da jeg mottok det største teppet i posten så det "godt brukt ut" for å si det på en pen måte. Mannen beskrev det som at det var som å ta i en godt brukt pengeseddel. I frykt for å få noe i hus som jeg ikke ville ha der, lot jeg det ligge flere dager i fryseren før jeg tok det ut av innpakningen. Etterpå skulle jeg vaske det, men det viste seg å være alt for stort for vaskemaskinen. Uansett hvor mye jeg ville, fikk jeg det ikke inn. Jeg leverte det derfor inn på et renseri, med klar beskjed om at jeg ikke kom til å bære nag om teppet ble ødelagt, så lenge jeg kunne være sikker på at det var rent! Renseriet gjorde en kjempejobb! Fra å ha en udefinerbar beige farge, fikk det en fin kremfarge og det helt uten skader.


 Ha en herlig lørdagskveld!


8 kommentarer:

 1. Hei!
  Blir så fasinert av slike gamle quilter. Vakre tepper som det ligger mye arbeid bak. Her er det snakk om ekte håndarbeid! Så bra at de tålte rensingen!!
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. WOW!!! Berre SÅÅÅÅ vakkert!!
  Nydelege bilder.

  :)

  SvarSlett
 3. Vilka underbart vackra täcken!!
  Härliga bilder!

  Ha en mysig helg
  Kram Tina

  SvarSlett
 4. Nydelige tepper:) Fikk mitt i dag jeg også, så nå ligger det i fryseren. Det var rent, men mulig jeg sender det inn til rens allikevel. Litt mer delikat å ha i huset da.... Gardinene gjorde susen på soverommet:)

  SvarSlett
 5. å for ett fint teppe, heldige deg!
  Vakkert der på sengen.
  klem lille meg

  SvarSlett
 6. Åhh!!! Det var bland dom finaste täcken
  jag har sett. Så vackert mönster och
  vilken tur att det gick och göra rent
  så bra. Underbara bilder!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 7. Vilket fint täcke
  Härliga bilder
  Ha en skön söndag

  SvarSlett
 8. Åhhhhhhhhhhhhhh så fint!!!!
  Härliga mattor!
  Ösnkar dej en fin vecka
  kramar Kathrine

  SvarSlett