lørdag 9. februar 2013

Prosjekt: Garasje 2012 - 20?? del 1

Vi har lenge ønsket å reise på ferie til sør- Frankrike.
Huset vår er bygd i 1924 og som en del av huset ble det bygd en betonggarasje på 60 m2 som også fungerer som "platting" og inngangsparti. Denne betonggarasjen er vi avhengige av å ha, da den som sagt er en del av inngangspartiet vårt. Huset har vært i min manns familie i flere generasjoner og jeg har kjent min mann i 20 år. Den har så lenge jeg kan huske vært i svært dårlig forfatning og behovet oppussingen av den, har hengt over oss som et mareritt, helt siden vi flyttet inn i 2003. Garasjen er enorm, og vi har hele tiden egentlig forstått at dette kom til å koste en formue.
Da vi bestemte oss for å renovere den, var det først snakk om å å pusse den opp. Vi hadde vel ett desperat håp om at dette var noe vi kunne gjøre selv for en "billig" penge. Ihvertfall så billig at vi slapp å reforhandle lån med banken. Vi var usikre på hva vi måtte gjøre, og bestemte oss derfor for å få noen forslag fra faglærte håndtverkere. Det var vel 5 eller 6 ulike selskap som var her for å se. Uten unntak sa alle sammen at denne platten gikk det ikke an å pusse på. Betongen var støpt med sjøsand og armeringen var stein! Veggene var så porøse at man kunne plukke den fra hverandre med bare fingrene. Den måtte rives og settes opp på nytt! Vi hadde en gang en drøm om å reise til sør- Frankrike...Garasjen minner mer om en krigssone enn noe annet.


Rustne detaljer, avskallet maling og ødelagte vinduer. Tidens tann har satt sine spor. Bildene taler for seg selv. Her er det ikke snakk om oppussing men totalrenovasjon.


Ikke så fristende å parkere bilen sin i denne garasjen...

Mer om prosjektet kommer senere.


God lørdag til alle som tar turen innom Anno 1924 i dag!


6 kommentarer:

 1. Heisann!
  Så hyggelig å titte innom bloggen din igjen. Alltid spennende å få et glimt av ditt(deres) fine hus og spennende ,stilfulle detaljer. Har jo hørt snakk om betongplattingen og garasjen tidligere, men først nå skjønner jeg hvorfor det må utbedres. Lykke til med prosjektet! Regner med at det blir blogget etterhvert.
  Hilsen Berit

  SvarSlett
 2. Hej !
  Det ser nu hyggeligt og lidt Syd-Fransk ud
  Jeres hus , masser af sjæl og charme.
  Men selvfølgelig kan tingene jo efterhånden
  Blive så rustikt at noget må gøres....
  Men håber drømmen om Syd-Frankrig må leve videre og jeres hus må blive fint.
  Et gammelt ordsprog lyder " Ude godt , men hjemme bedst "
  Hilsen Bjørn - K&co.

  SvarSlett
 3. Hej,
  Tack för hälsning hos mig. Vilket härligt hus ni har. projektet i utrymmet under huset har stor potential... spännade att följa er arbete.

  Kram Marina

  SvarSlett
 4. Så jättefint hus, och man ser ju hur fint
  garaget kan bli. Eller så ställer ni bilen
  ute och bygger om det till orangeri.
  Ha en skön söndag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. HEI,
  takk for hyggelig hilsen og riktig fin morsdag til deg også!
  hilsen fra TOVE

  SvarSlett
 6. Å nei! Så kjedelig å oppdage at grunnarbeidet er utført helt feil... Men på den tiden gjorde de vel det beste ut av hva de hadde når midlene var knappe.. Vårt hus er fra ca samme tid og "arkitekten" har satt rominndelingen 180 grader feil, ikke lett å gjøre noe med nå. Håper dere finner en løsning på garasjen og at det blir ferie på dere også!

  SvarSlett