onsdag 20. februar 2013

Veluren bedrar

Jeg var så utrolig fornøyd med kjøpet av denne stolen da jeg kom over den på nettet. Glad og spent over mitt nye kupp, ventet jeg på at den skulle komme i hus. Gleden var stor da jeg fikk den inn døra og jeg kunne nesten ikke vente til jeg fikk røsket av velur-trekket og strippet den inn til det gamle lerret stoffet. Embalasjen etter frakten ble revet av og stolen snudd på hodet for at jeg kanskje kunne få et ørlite glimt av hvilken skjønnhet som befant seg under. 


Bit for bit ble stoffet dratt av og da jeg så kombinasjonen av ulike mønstre og stoffer fikk jeg bange anelser om at det kanskje ikke var så mye skjønnhet som befant seg under de ulike tekstillagene. 
Og riktig nok, som jeg fryktet, etter hvert som lagene ble skrellet av tøystykke for tøystykke ble det bare verre og verre. Bomull, glava, hestehår (håper jeg, selv om mannen prøver å overbevise meg om noe annet:)), gasbind, 50 øringer og et par strømper i str S veltet ut fra både armlen og rygg. Det røde velurtrekket hadde farget av over på det gamle lerretet og det jeg trodde skulle være så enkelt som å skrelle en banan, viste seg å være som å prøve å skrelle en ananas med bare fingrene. Skuffet sier du? Stolen viste seg å være som rene Frankenstein under den fine ytre fasaden. 
Jeg hadde mest lyst til slenge hele stolen rett ut i en container da den tilslutt skamfull sto ribbet som en plukket høne på stuegulvet. 
Ikke heeelt etter planen... 
Det ble litt mer arbeid enn det jeg hadde sett for meg til og begynne med, men jeg gir meg ikke. Ny polstring og tøy er kjøp inn og selv om jeg aldri har trukket om et eneste møbel i hele mitt liv så skal jeg gi det sjanse. Så får vi se om prosjektet blir en skikkelig hit eller knusende shit som chateaudekonstanse sier.
Fortsatt god kveld!

7 kommentarer:

 1. Wow - dette var litt av et arbeidsstykke...:) Beundrer deg som tar fatt på noe så overveldende - men tenk hvor fantastisk det blir når stolen står ferdig i all sin prakt:) Det kan jo bare bli bedre...;) Klem fra meg som pusler med litt enklere saker....

  SvarSlett
 2. Leeeeer:):);) Dette var virkelig Frankenstein......Men - det blir en riktig fin stol når den er ferdig - så det er bare å jobbe V:)

  SvarSlett
 3. Oj skjønner godt at du blei både oppgitt og overraska men håper du får til ein flott stol etterkvart:)
  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Där har du lite jobb! Men stolen är så
  vacker, det syns ju hur fin den kan bli.
  Modellen är superläcker.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 5. Vacker stol, men lite jobb så klart!
  men det blir nog bra!
  Ktamar Kathrine

  SvarSlett
 6. Hehe, jeg måtte le litt av dette, selv om jeg forstår at det var utrolig frustrende! Men du må jo ha et pågangsmot til tusen som faktisk ikke gir opp! For jeg hadde nok kastet hele stolen ut vinduet. Iallefall nesten ;)
  Lykke til med prosjektet, gleder meg til å se resultat!

  SvarSlett
 7. Lykke til :) Lekker stol..Blir spennande å sjå resultat!

  Takk for godt innlegg under her..Kloke ord, godt skrive.

  Ynskjer deg ein super fin torsdag!

  :0)

  SvarSlett