torsdag 8. august 2013

Prosjekt garasje 2012 - 20?? del 2

Kanskje noen av dere husker at vi hadde en betonggarasje som det var på høy tid å gjøre noe med? Hvis ikke kan dere lese om den her

Som sagt tidligere har behovet for renovasjon av denne garasjen hengt over oss som et mareritt. Hvert eneste år siden vi flyttet inn har vi grublet på hvordan vi skulle få til dette uten å måtte sprenge budsjettet helt og holdent. Man skal tross alt ha til smør på maten også og heller ikke bo seg helt i hjel.

Sommeren 2012 så vi at tilstanden på garsjen var i så elendig forfatning at noe måtte gjøres umiddelbart. Vi kontaktet flere firma i håp om at noen kunne komme med et anbud som vi kunne takke ja til. Prisene vi fikk var helt vanvittige!! Vi begynnte å leke med tanken på at vi kanskje måtte bygge opp hele greia selv, men vi kom raskt fram til at dette var en alt for omfattende oppgave for to hobbysnekkere. Det var tross alt ikke en snakk om en vanlig garasje, men en kompleks betongkonstruksjon på 60 m2.

Opptimistisk bestilte vi riving før vi hadde en plan for oppbygging :) Håpet var at vi enten skulle finne på en måte å gjøre det på selv, eller at vi skulle få en pris som ikke ville ruinere oss helt...
Skulle garasjen bygges opp i betong som opprinnelig, settes opp i treverk eller måtte vi rett og slett bare fylle igjen med masse og så plen? Sistnevnte alternativ var noe vi ville unngå for enhver pris, da det ville ha ødelagt tomta vår helt. Det er tross alt nesten 4 meter fra bakkenivå og opp til ytterdøra, noe som ville skapt mye ubenyttet tomt.

Bare noen dager før de skulle rive fikk vi en telefon fra et firma som kom med et anbud som var helt på smertegrensa av hva vi kunne håndtere, men samtidig kunne vi ikke takke nei til tilbudet og risikere å stå med et digert krater foran huset.
Vi takket ja og var utrolig lettet og spent på hvordan prosjektet ville utvikle seg.


Den store dagen nærmer seg og maskinen som skal fjerne den gamle garasjen er på plass i hagen.


Rivingen er i gang og kloa spiser seg gjennom betongen som smør! Ganske fasinerende å se, og samtidig skremmende å se hvor lite "grafsing" som skulle til for at hele greia kolapset!Etter kort tid er garasjen jevnet med jorden. På den tidligere innsiden av garasjen er det spor etter tørste bilmekanikere på 50-tallet;)
Ytterdøren er ubrukelig og sikret på utsiden. Stilas er innleid og må benyttes som nytt inngangsparti for en lang periode. All masse er fjernet og kjørt bort. Den store jobben med grunnarbeidet starter. Dette må gjøres på egenhånd, da det ikke er en del av prisen.
Som dere ser utgjør garasjen et stort areal. (Mannen er 1.90 på strømpelesten.)7 m3 pukk er bestillt og skal fordeles jevnt utover før betongfundamentet kan støypes på plass. En stor og slitsom jobb!!


Langt ut i de sene nattetimer er grusen på plass og firmaet kan komme å starte arbeidet.

Mer om prosjektet kommer!

Snart er det fredag og helg!:)

5 kommentarer:

 1. Åhhhhhhhhhhhhhhhh så spännnade!!!
  Kommer bli kul att följa detta!
  Önskar dej en fin Helg
  Kramar Kathrine

  SvarSlett
 2. Så utrulig spennende prosjekt,blir spennende å følge med:)
  Ønsker deg ei flott helg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. Fascinerende billeder fra et større projekt. Det fascinerer mig, hvad der kan gøres med de kæmpe maskiner.

  God arbejdslyst - og god helg
  Birgitte

  SvarSlett
 4. Lykke til med prosjektet.
  Kjempefint hus dere har forresten!!!

  SvarSlett
 5. Fantastiskt vackert hus ni bor i, det var
  tur att ni fick tag på en firma som gör
  jobbet. Inget litet jobb det här! Ska bli
  roligt och följa.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett