tirsdag 17. september 2013

Innhøsting

Våre små epletrær bærer endelig litt frukt! Fine, store, røde epler var klare til å høstes i helgen som var. Det var riktignok et par-tre epler på trærne i fjor også, men da jeg skulle plukke dem inn hadde noen vært på slang kvelden før og dermed var det ingen epler å høste:/
I år derimot ble det faktisk en skål full! Veldig stas! Gleder meg til trærne bugner av frukt. Da skal det jammen bli både saft, syltetøy og kaker:))
Og med en skål full av epler var det i alle fall nok til å lage eplekake. Deilig varm eplekake med vaniljeis. Vi kan jo egentlig strengt tatt bare gå i butikken å kjøpe en haug med epler, men det er noe eget ved det å høste fra egen hage:)
Nå husker jeg ikke med hundre prosent sikkerhet hva noen av epletrærne våre heter, men jeg mener det er Rød Aroma og Discovery. Rød Aroma er det treet som bar mest frukt i år og eplene er helt fantastiske på smak. De er litt søte, med saftig og fast fruktkjøtt. Utrolig gode i hvert fall!

Full av iver og pågangsmot skulle innhøstingen som sagt feires med hjemmelaget eplekake! Ikke bare det, men jeg tenkte jeg skulle prøve en ny og saftigere type som jeg hadde fått anbefalt. For å oppnå denne saftigheten, er det viktig å bruke både eplemost og creme fraiche i oppskriften. Jeg spurte mannen om han kunne stikke innom butikken på vei hjem fra jobb å kjøpe med ingrediensene jeg manglet. Min mann er flink til å se løsninger. Av og til litt for flink. Men tolmodig er han ikke, og å gå i butikker hater han. Siden han ikke fant EPLEMOST, drikken, ble det isteden EPLEMOS, og creme fraiche ble til rømme. "det er jo det samme...hva er problemet?". Vel, kake ble det ihvertfall, selv om det ikke ble den kaken jeg opprinnelig hadde forestilt meg;) God ble den også:))

Fortsatt fin kveld!

10 kommentarer:

 1. Gid morgon !

  Vilka ljuvliga bilder.
  Likaså din fina blogg.
  Kul att få hitta hit och massor av Inspiration...
  Så gott det ser ut med äppelkakan .
  Kanske får jag baka en till här snart.

  Ha en fin dag! Kram

  SvarSlett
 2. Så otroligt vackra bilder från dej så inspirerande och vackert!
  Kramra Kathrine

  SvarSlett
 3. Så herlig å plukke inn epler fra egen hage og så lage eplekake,det er så godt:)her vil alle jentene heldt ha eplekake uten epler Hihi:)

  Ønsker deg ein fin dag!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Så nydelig blogg du har. Jeg fant deg via en svensk blogg og har lagt meg som følger hos deg. Og jeg ser jeg ble følger nr.100.

  SvarSlett
 5. Ost er ost og hund er hund eller ? :) Ja det er ganske så typisk at det blir noe som ligner på det bestilte- kjenner igjen den der :)

  Men nå fikk jeg lyst på eplekake !!! Vi hadde hele 2 epler på vårt tre og vi pratet om det i går hva dette treet vårt heter igjen, for det var verdens beste epler :) Store røde med hvitt fast kjøtt og utrolig flott og frisk aroma- så vi tenkte aroma epler men det andre du sa hva også innom oss :) Håper på flere epler neste år...

  Nyt dagen klem fra Monica

  SvarSlett
 6. Så heldige dere er som har epletrær. I mitt område er det ikke til å drømme om engang. Lekre bilder du har tatt. Elsker eplekake og krem. MMMMmmm.

  Klem

  SvarSlett
 7. Mmm, dette så deilig ut. Kjekt med egne epletrær i hagen. Jeg ønsker med en saftkoker slik at jeg kan lage eplesaft neste år. Dukkestuen ble fantastisk fin - lekkert gulv:)

  SvarSlett
 8. Äpplena ser så goda ut, härliga foton
  du har tagit. Ock kakan skulle jag
  gärna smaka.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 9. Ja kan ikke menn være utrolig praktiske?;););) Sikker på at eplekaka ble nydelig, tror aldri jeg har smakt en eplekakevariant som ikke har vært god! Klem til deg i fine høstdagen:)

  SvarSlett
 10. Så gøy at du likte vinduene, vi er veldig godt fornøyde:D

  Heldige dere er som har epler i hagen:D Det er jo himla stas! Så gøy å lage noe av dem også, eplekake er jo så godt:D Nydelige bilder!

  SvarSlett