søndag 22. september 2013

Prosjekt garasje 2012 - 2013 del 3

Endelig begynner uteområdet å ta form og det er så deilig å tenke på at den delen som krever profesjonelle entrepenører er ferdig. Det har virkelig sett ut som et byggeområdet her i lang, lang tid! Mye gjenstår ennå, men vi får ta ting etterhvert, selv om man (les: jeg) kan bli skikkelig utålmodig noen ganger. Det tar tid å pusse opp gammelt hus! 10 år har vi brukt på oppussing både innendørs og utendørs - store prosjekter og små prosjekter. Morsomme prosjekter og slitsomme prosjekter. Av og til kan det føles ut som et evighetsprosjekt og at man aldri blir ferdig med de aller største og omfattende prosjektene og ikke kommer i mål - noensinne. Da er det godt å ha masse dokumentasjon i form av bilder å se tilbake på. Vi har faktisk fått gjort veldig mye.
I tillegg skal det jo sies at det er utrolig morsomt å kunne følge prosessene underveis og se hvordan våre drømmer etterhvert oppnås, sette vårt eget preg på huset og det å skape noe på egenhånd.

Da vi startet rivningsarbeidet møtte vi på noen utfordringer, men ikke større enn at ting løste seg.
Inngangspartiet vårt fra veien hadde vi ikke mulighet til å benytte oss av, da store mengder jordmasse fra kortsiden av husveggen raste ned under rivingen. Vi måtte derfor bruke den andre enden av hagen for inn og utferdsel, noe som gjorde plenen rimelig stygg etterhvert. I tillegg var også inngangsdøren vår stengt av naturlige årsaker og vi ble nødt til å klatre opp og ned stilas med tilhørende trapp for å komme oss inn. Veldig tungvint , men nødvendig for at vi i det hele tatt skulle kunne sette i gang renovasjonen av garasjen.
Det var utrolig spennende å se prosjektet skride framover litt etter litt. Ikke minst var det utrolig godt å tenke på at vi ikke lenger trenger å bekymre oss over hvordan og når vi skal renovere garasjen!


Her er gulv og vegger endelig på plass og vi skjønte raskt at dette er ikke et prosjekt som man enkelt kunne gjort på egenhånd! Her trengs det stor faglig kompetanse.
Da toppen av garasjen var ferdig og klar til å brukes var det stor jubel!!

Mannen gikk i gang med snekkerarbeidet så snart garasjen var ferdig. Vi fant ut at det ble 250 løpemeter med stakitt som skulle males. Det hadde kanskje vært lettere med hønsenetting, men nostalgikeren i meg vant over praktikeren - igjen;)


Beklager kvaliteten på noen av bildene, men mange av de er tatt med telefonen. Uansett, dere får i hvertfall et lite innblikk i prosessen underveis.


Her ser dere hvordan det så ut ved inngangspartiet ut mot gaten. All jordmasse var sklidd ut og det gamle syrintreet som stod på denne siden av huset ble med i massene. Vi har prøvd å berge treet ved å sette det på framsiden av huset, men det kom dessverre ingen blader på det i år. Vi får se om det kommer seg til neste år.


Stakittgjerde begynner å ta form:) 


Garasjen er på plass, men to porter mangler fremdeles. Som dere ser er det mye jobb med nedkjørselen som gjenstår, men det er ingenting som haster lengre. Vi får bruke tiden til hjelp.


To vinduer og dør er satt inn. Mannen skal lage sprosser som skal settes på. Her må vi tenke økonomisk, så vinduer i 5000 kroners klassen er uaktuelt. Billige vinduer ble kjøpt inn og gjør like stor nytte. Tror uansett det blir fint når det blir ferdig! Vi har planer om å sette på fasadeskifer på veggen, men det får eventuelt bli til neste sommer. Garasjen er i hvertfall tett før vinteren på denne siden av huset.Stakittgjerdet er ferdig og neste steg i prosjektet kan starte. Vi har nok en gang leid oss graver som er utrolig moro for store gutter! Det gjelder å ha tunga rett i munnen når man kjører rundt med denne så nære grunnmuren og portstolpene.
Nytt lag med smågrus må på plass og mannen henter lass på lass med grus i trillebår mens undertegnede retter opp før vi kan starte med neste prosjekt!

Fortsatt god søndag til dere!

5 kommentarer:

 1. Det er et stort prosjekt dere er i gang med, men det blir så fint da :) og deilig å ha garasje :)

  Ønsker deg en fin uke

  Smil og klem Monica

  SvarSlett
 2. Så fint det blir med nya garaget och ni kommer
  få en härlig uteplats på taket. Vad ni har jobbat
  på bra!
  Kramar/AnnaMaria

  SvarSlett
 3. Så stort prosjekt dere holder på med men så bra det blir:))
  Ny fin veke til deg:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Wow så fint det blir vilket jobb ni lägger ner, men så fint ni kommer att få!
  Helt underbart!
  Önskar dej en fin vecka
  Kramar Kathrien

  SvarSlett