tirsdag 23. april 2013

Kjærlighet ved første blikk

Jeg hadde lenge lett etter en krystallkrone for å ha over bordet på stua og da jeg på slump kom over denne på nett, var det kjærlighet ved første blikk. Jeg bare måtte ha den! Med dådyrøyne, blafrende øyenvipper og mitt fineste smil, fikk jeg overtalt mannen til å innse at denne lampen var helt uunnværlig. Hadde ikke han også lagt merke til at det var fryktelig mørkt i stua kanskje...?
Det var en antikvitetsforhandler i USA som solgte den og jeg ble så utrolig glad da han fortalte at han kunne sende til Norge. Han fortalte videre at den kom fra London og at den mest sansynlig var fra tidlig 1900-tallet. Grunnen til at han kunne anslå dette årstallet var han hadde sett en lignende lampe fra 1903, men at den kun hadde 2 "nivå" på prismene. På grunn av den utrolig spesielle 6 kantede formen, er den visst ikke så vanlig.
De gamle skruene var helt ødelagte og måtte derfor byttes ut med nye. I tillegg måtte vi senke lampen endel og ny kjetting måtte kjøpes. Har endelig funnet noen som selger en mørkere type kjetting som ligner litt mer på den gamle sorten, så den gullfargede skal byttes så den ikke skiller seg sånn ut. Øverste del av lysekronen er omkranset av vakre vifteformede blader. Gamle antikke prismer henger rundt hele kobberbasen og avgir et vakkert fargespill når dagslyset treffer dem. Ha en fortsatt fin kveld!


9 kommentarer:

 1. Mannen visste nok at "slaget" var tapt med en gang du spurte....hihi:) En nydelig lampe som passer perfekt i stuen.

  SvarSlett
 2. Nydelig og sjarmerende krystallkrone
  du har fått tak i ღ denne var noe for
  seg selv, og unik - likte den veldig
  godt... Koselig stue du har også ღ
  Er veldig betatt av slike vindu i
  veggen, syns det er så koselig ღ Jeg
  ønsker meg, men har ikke vegg til det
  dessverre... Ønsker deg en fortsatt
  fin uke, stor klem fra Mette :)

  - som ikke får sove i uværet som
  herjer utenfor, hihi...

  SvarSlett
 3. Det er ikkje rart du fallt for den krystallkrona,den var utrulig vakker og slik som eg ikkje har sett før og det er ekstra stas å ha noko som ikkje alle har:)
  Passa nydelig inn hos deg og flott at du fekk mannen med på det og!

  Ønsker deg ein fine onsdag ❤
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Å for en VAKKER gammel skatt!!!Heldig du og heldige den som har kommet til deg som virkelig tar vare på slike gamle vakre skatter:)Klemmer Vibeke

  SvarSlett
 5. Fantastiskt fin lampa, bra gjort och hitta
  den i USA och få den skickad. Har aldrig sett
  den här modellen förut, otroligt vacker!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 6. Den var bare fantastisk :-)
  Klem Anita

  SvarSlett
 7. Denne var jo rålekker!:) Har aldri sett en sånn lampe før! Det er så gøy å komme over noe og endelig få det i hus!!!:)

  SvarSlett
 8. Utrolig vakker lampe:) Denne måtte du tydeligvis ha - ikke lite arbeid med et slikt handleprosjekt vil jeg tro! Ang. de skruene du måtte bytte ut; du vet at det finnes messingskruer? Om du kjenner noen (som regel menn:) som har en snekkerbod og samler på alt mulig kan det til og med hende de har noen brukte liggende.... Jeg hadde at prosjekt i fjor der jeg skulle bruke skruer på noe gammelt - da dukka gubben opp med noen gamle messingskruer som satte prikken over i-en.... Bare et tips:) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for tips!:) Skal se om jeg finner gamle messingskruer:)
   Ha en fortsatt fin kveld:))

   Slett