tirsdag 16. april 2013

Sommerfugl lavendel

For en ukes tid siden var jeg på Ikea en tur og der hadde de fått inn sommerfugl lavendel. Jeg synes den er så utrolig nydelig å se på og ikke minst lukter den utrolig godt! Ikke rart den er en populær plante. To stk ble derfor med hjem fra handleturen - en stor som pryder på spisestuebordet og en litt mindre som har fått plass på stua:) Er overrasket over hvor godt de har holdt seg! Tenkte kanskje de kom til å visne etter kort tid i og med at det er en utendørsplante, men der tok jeg virkelig feil. Det som er litt dumt for meg som har allergi, er at jeg har merket at jeg reagerer mer på denne enn jeg gjør av planter som er beregnet innendørs. Vakker er den i hvert fall:)
Til sommeren planlegger jeg å plante nye lavendel busker sammen med rosene ute, siden de jeg plantet for to år siden var utrolig pistrete da de kom opp i fjor. 
Noen som har erfaring med å ta frø fra lavendelplanter å så om våren?

God tirsdag!

8 kommentarer:

 1. Å så deilig med alle sommerblomster man kan begynne å kjøpe igjen:)Virkelig etterlengtet:)Skimter et FANTASTISK skap i bakgrunnen der:)))virkelig ELSK og sikkert fra 1920 tiden vil jeg tro??
  Ha en strålende dag,klem Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg er usikker hvilken tidsepoke skapet er fra. Det er kjøpt hos en antikvitetsforhandler der jeg bor og jeg antar som du sier at det er fra tidlig 1900 - tallet. Har hørt årstallet engang, men jeg husker det desverre ikke. Møbelbeslagene tilsier at det er den perioden du tror:)
   Ha en fin kveld!:))

   Slett
 2. Disse er kjempefine, må kjøpe de hvert år!:)
  Nydelige bilder fra ditt vakre hjem:)

  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Eg synest dei er så fine og eg måtte kjøpe ein slik idag,så nydelig og eg skal ha den inne foreløpig og håper eg får den til for vakker er den:)
  Når me var i Israel i vinterferien så var det digre busker med Lavendel og oliventree,så flott syn:)

  Fine dag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Smuk er den. Jeg er selv mest til den "almindelige" lavendel, men den dufter noget mere. :-) Roser og Lavendler er så fine sammen, men desværre har jeg ikke selv erfaring med stiklinger.
  Ha´en rigtig dejlig tirsdag aften :-)
  Klem
  Birgitte

  SvarSlett
 5. De er så fine og lukter godt av sol og sommer....Men jeg skal drøye den litt til. Jeg hadde sommerfugl-lavendel ute i fjor, men synes at den "vanlige" sorten holder seg bedre. Men vi hadde jo en elendig sommer også da - som vanlig!! Fine bilder av spisestua:) Og Montymannen titter opp ser jeg:) Hva brukte du for å lysne bordplaten egentlig??

  SvarSlett
  Svar
  1. For å lysne bordplata har vi brukt trestjernergulvsåpe hvit:) Vi måtte gjøre det i flere omganger. Det står blandingsforhold på flasken, men i og med at bordplata var såpass mørk hadde vi blandingen mer konsentrert enn anvisningen på flasken:))

   Slett